Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kamu spotları ulusal ve yerel tv kanallarında yayımlanmaya başladı. Kamu spotunu izleyen birçok vatandaşımız Genel Müdürlüğün sosyal medya hesaplarında yorum yaparak beğenisini dile getirmiştir. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf BÜYÜK hayat boyu öğrenmenin önemi konusunda;


“Her yerde, her zaman, herkes için eğitim felsefemizden hareketle 995 halk eğitimi merkezinde 73 alanda toplam 3617 kurs çeşidi ile vatandaşlarımızın hayatına dokunmaya devam ediyoruz.


Hayat boyu öğrenme; bireyin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsayan ve okullar ile sınırlı kalmayan, evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebilen bir eğitim öğretim sürecidir.

Hayat boyu öğrenme, bugün tüm ülkelerde eğitimin kılcal damarları haline gelmiş durumdadır. 1996 yılı AB komisyon kararıyla “Avrupa yaşam boyu öğrenme yılı” olarak kabul edilmiştir. Birleşmiş Milletler’in 2030’a kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden biri “Herkes için kapsayıcı ve âdil bir nitelikli eğitimi sağlamak ve hayat boyu öğrenim fırsatlarını özendirmek” olarak belirlenmiştir.” şeklinde açıklamada bulundu.


 
Neden kamu spotu hazırlama gereği duyulduğu hususlarında ise Genel Müdür Yusuf BÜYÜK ; 


“Hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin geniş kitlelere ulaştırılmasıyla toplumda hayat boyu öğrenme kültürü ve farkındalığının oluşturulması, vatandaşların hayat boyu öğrenmeye katılım oranının yükseltilmesi, bireylerin kişilik ve kabiliyetlerinin sürekli olarak gelişimini hedefleyen hayat boyu öğrenme anlayışının toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması, olgunlaşma enstitüleri ve halk eğitimi merkezlerinde yapılan faaliyetlerden toplumun haberdar edilmesi önem arz etmektedir.


Kamu spotu yayınlanması ile;


bilginin daha geniş kitleler tarafından paylaşılması, eğitimde fırsat eşitliğine ve sosyal adalete katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Saniyelerle ifade edilen bir zaman diliminde milyonlarca kişiye ulaşma imkânı sağlayan görsel-işitsel medya hizmet sağlayıcılarına, hayatın her alanında bireylerin eğitim ve kültür düzeyini artırarak onlara sosyal bilinç kazandırma konusunda büyük görev düşmektedir. Medyanın bu etkisini eğitimin “hayal etme” gücüyle birleştirerek “Hayat Boyu Öğrenen Türkiye” sevdamızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”  diye ifade etti.


Genel Müdür Yusuf BÜYÜK;


“Alanında uzman eğiticilerimiz önderliğinde vatandaşlarımız  ücretsiz olarak faydalandıkları kurslarımızın sonunda sertifika alarak işyeri açma,  ekonomiye ve istihdama yönelik üretici bireyler olma yolunda ilk adımı atmış olacaklardır. Tüm vatandaşlarımızı e-Devlet üzerinden müracaat ederek veya kendilerine en yakın halk eğitimi merkezine gelerek kurslarımızdan faydalanmalarını arzu etmekteyiz.” diyerek her yaştan kursiyerlerimizi halk eğitimi merkezleri ile tanışmaya davet etti.
Hayat boyu öğrenme faaliyetleriyle ilgili kamu spotları Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun "https://www.rtuk.gov.tr/oncelikli-yayinlar-ve-kamu-spotlari/3717/3015/radyo-ve-televizyonlari-kurulus-ve-yayin-hizmetleri-hakkinda-kanun-kapsaminda-tavsiye-karari-verilen-kamu-spotlari.html" adresinden ve  Genel Müdürlüğün YouTube kanalından da izlenebilecektir.