Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze düzenlenecek lise sınavları hakkında katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Karne verebilmek için sınav yapmak zorunda olduklarını ifade eden Selçuk, riskin çok olduğu illerde sınavla ilgili karara dikkat çekti. Peki lise birinci dönem sınavları iptal edilecek mi? İşte Ziya Selçuk’un yaptığı okul sınavı açıklaması!

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle lise sınıfları 20 Kasım ara tatil dönüşü uzaktan eğitime geçti. Evlerinden ders işlemeye başlayan öğrencilerin tamamlanmayan sınavları yarım kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, ölçme ve değerlendirme işlemlerinin okullarda yüz yüze imkanla yapılması kararını aldı. Son dönemde sosyal medyada ve diğer platformda öğrenciler MEB Bakanı Ziya Selçuk’a sınav hakkında sesini duyurmaya çalışıyordu. Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı sınav paylaşımıyla tartışmalara son noktayı koydu. Öğrencilerin taleplerinin önemli olduğunu ifade eden Selçuk, gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmanın önemli olduğunu belirterek öğrencilere seslendi. Peki lise birinci dönem yüz yüze sınavlar ertelenecek mi? İşte yapılan o açıklama!

“KARNE VEREBİLMEK İÇİN SINAV YAPABİLMEMİZ GEREKİYOR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk A Haber’de katıldığı canlı yayında okul sınavlarıyla ilgili öğrencilerin merakla beklediği açıklamayı yaptı. İşte Ziya Selçuk’un yaptığı sınav açıklaması;

“Karne verebilmemiz için bizim bir sınav da yapabilmemiz gerekiyor. İllerin risk durumuna bakarak, yerinde karar dönemi var. İl Hıfzısıhha Kurulu burada risk çok yüksek okulu açamayız, sınav yapamayız diyebilir. Filanca ilde hiç vaka yok, şu kademelerde biz okulları açıyoruz diyebilir. Başka bir il risk yüksek açmıyoruz diyebilir. Kabine toplantılarında Sağlık Bakanlığı’ndan onay gelirse, sınıflar genişletilebilir. Mart sonuna kadar illerin durumuna göre karar verilecek.

Biz hiçbir sınav yapmazsak, eğitim faaliyetlerini dikkate almazsak, sürekli olarak bir birikim oluşacak ve öğrencilerimizin geleceğe ilişkin yükleri artacak. Bizim geleceğe dönük ihtiyaç nedir diye bir bilgiye de ihtiyacımız var. Tamamlayıcı ve destekleyici politikaları üretmek için verilere ihtiyacımız var. Tamamen kontrollü olarak, belli saatler arasında okula gelerek sınava geldik, bunun riski nedir? Bunu elbette danışıyoruz. İstişare ediyoruz. Bu masa başında alınacak bir karar değil. İstişare ile alınabilecek bir karar. Sınav için şehir değiştirmeye gerek yok Herkes bulunduğu ilde kendi türünden okulda sınava girebilecek.”

BİRİNCİ DÖNEM LİSE SINAVLARI ERTELENECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda lise sınavlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk “ Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünü daha fazla artıracaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik.