Polis, polis merkezine rüşvet baskını yaptı. Karakol polisi gözaltına alınmamak için Gasp Büro Polislerine yalvardı. Ama gözaltına alınmaktan kurtulamadı.

Gasp büro polislerinin Büyükçekmece Polis Merkezine baskın yapmasının nedeni, yapılan denetimler sırasında bir vatandaşın silah süngüsü yakalatmasıydı. Aslında ortada suç unsuru bir durum yoktu. Ama o süngü tutanakla birlikte polis merkezine götürüldü. Böylece rüşvet skandalının ilk adımı atılmış oldu.

Ama anlaşma sözdeydi. Çünkü süngüyü yakalatan kişi karakoldan çıktı. Önce savcılığa ardından da gasp büroya gitti ve polislerin rüşvet pazarlığından bahsetti. Suç duyurusunda bulundu.

Mağdur geldi, karakolda polis dosyayı konuştu. Sonra da mağdur rüşvet parasını cebinden çıkardı ve polisin önündeki kağıdın altına bıraktı. Mağdur karakoldan çıktı ve dışarda kendisine bekleyen gasp büro polislerine rüşveti verdiğini söyledi. O andan sonra da gasp polisleri meslektaşlarını yakalamak karakola girdi. Önce girişte duran hedefteki polisin silahına el kondu. Ardından da mağdur ile birlikte paranın bırakıldığı odaya baskın yapıldı. Sonra da üniformalı polislerin üstü arandı.

Aslında karakol polisleri gasp büronun neden orada olduğu biliyordu. O yüzden de hemen savunmaya geçildi.

Üniformalı polislerin silahlarına da el kondu. Rüşvet parası mağdurun bıraktığı yerde masanın üstünde duruyordu. Gasp polisi o parayı önce kamera ile görüntüsünü çekti. Sonra da soruşturma gereği paraya el kondu.

Paranın bulunması ile birlikte baskın son bulmadı. Sırada mağdurun yakalattığı silah süngüsü vardı. O yüzden de karakolda delil aradı. Üniformalı polis aranan sürgünün yerini gösterdi.

Para ve süngünün bulunması ile birlikte tutanak tutuldu. Sonra da iki üniformalı polis gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.