Yüzlerce kişinin önünde gerçekleşen olayda yabancı uyruklu 3 kişi, içinde para olduğu tahmin ettikleri bir kişiyi takip ettiler. Kırmızı ışıktaki yaya geçidinde bir anda adama arkasından saldıran gaspçılar beklemedikleri bir direnişle karşılaştı. Saldırıya uğrayan vatandaş aldığı darbelere rağmen çantasını bırakmadı. 

Aksaray'da gerçekleşen olayda, yabancı uyruklu gaspçılar, elinde çanta bulunaun bir adamı takipe aldılar. Aksaray Meydanı'nda başlayan takip bir süre devam etti. Gaspçılar bir süre takip ettikleri adama trafik ışıklarında arkasından yaklaşarak saldırmaya başladılar. 

YERLERDE SÜRÜKLEDİLER
Gaspçıların "üçgen saldırı" modelini uygularayarak gasp etmeye çalışmaları bu işte profesyonel olduklarını gösterdi.

Saldırganlardan biri çantalı adamın önüne geçti diğer ikisi ise arkasından yürüdü. Tam yaya geçidinde, yüzlerce kişi ve onlarca aracın önünde saldırı başladı.

Önceki şahıs bir anda arkasını dönerek adama vururken, arkadaki şahıslar da aynı şekilde saldırıya geçti. Bir anda neye uğradığını şaşıran vatandaş yere düşmesine rağmen gaspçılara direndi. 

Çevredeki vatandaşların tepkileri üzerine gaspçılar çantayı alamayacaklarını anlayarak kaçmaya başladı. Bir süre sonra gaspçılar ara sokaklara girerek gözden kayboldu. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, gaspçıları yakalamak için çalışma başlattı.

PARA DOLU ÇANTAYI ALMAK İÇİN
Olayı gören bir vatandaş, “Vatandaşı burada yatırdılar, yabancı uyrukluydu. Elindeki çantayı almayı çalıştılar, bayağı bir para vardı. Adamı bayağı darp ettiler. Vatandaşlar adama yardım ettiler, adamı kurtardılar. Gaspçılar daha sonra kaçtılar. Polisler geldi, vatandaşa eczaneci arkadaş yardım etti, buz falan verdiler. Adamlar kaçarken yakalayın diye bağırdık ama kimse yakalayamadı” diye konuştu.