Kamudanhaber - Özel Haber

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK’tan , Kamudanhaber sitemize liste krizi ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le yapılan görüşme hakkında Kamudanhaber sitemize özel açıklamalar ...

İsmail Koncuk ; “Bu insanların teşkilat nazarında hakarete uğraması, aşağılanması anlamına gelecek olan kara listeleri yapmak kimsenin hakkı da haddi de olamaz. Genel Başkanımızın bundan rahatsız olan milletvekilleriyle ayrı zamanlarda yüz yüze görüşerek kanaatlerini alması, taleplerini dinlemesi son derece olumlu bir adımdır. Kendisine yaşananları ve beklentilerimizi anlattık taleplerimizi dile getirdik. 

Sayın Genel Başkanımız da kara listeyi ahlaki bulmadığını vurguladı. Dileriz sonuçları itibarıyla da olumlu adımlar atılabilsin. İYİ Parti siyaset simsarlarının kirli operasyonlarına yem edilecek bir siyasi teşekkül değildir. Bu operasyonu kim, neden yaptı? Sebepleri neydi? İl başkanlarına talimat verecek tek güç ortada. (Koray Aydın’ı kastederek) Ya bunu kamuoyuna açıklayacaklar çıkıp izah edecekler,  ya da hiçbir samimi partili kardeşimizin kabul edemeyeceği bu operasyonu yapanlar bunun bedelini ödeyecekler. Bu durumun izahın olmadığını herkes biliyor. Yapılacak tek şey, kara listenin sorumlusunun kamuoyu önünde çıkıp hata yaptığını söyleyerek ve genel başkanın iradesine ipotek koyduğunu kabul edip özür dilemesidir.”


Dün partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Grup Toplantısı’nın ardından tepkili milletvekillerine haber gönderen Akşener, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Çelik ve Hayrettin Nuhoğlu ile görüştü. 

Bilindiği gibi tepkili milletvekilleri, Başkanlık Divanı’nın açıklanmasının ardından dünkü TBMM Grup Toplantısı’na katılmama kararı almıştı.