İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Çataklı'nın gündeminde, Boğaziçi Üniversitesi provokasyonları da vardı. Çataklı gözaltına alınan 159 kişiden 79'unun terörle iltisaklı olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Çataklı, bu durumun olayın gerçek yüzünü gösterdiğini vurguladı. Çataklı, marjinal yapılara müsamaha gösterilmeyeceğini, fırsat da verilmeyeceğini belirtti.

Çataklı, Boğaziçi provokasyonlarının son bulması gerektiğini söyledi, sert bir uyarıda bulundu. Çataklı, "Boğaziçi Üniversitesi ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından birisidir. Orada huzursuzluk çıkarmak isteyen marjinal yapılara asla müsaade etmeyiz. Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz." dedi.

Çataklı, Boğaziçi provokasyonlarında yakalanan 528 kişiden 2'sinin tutuklandığını, 108'i adli kontrolle toplam 498 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof.Dr. Melih Bulu atandı. Atamanın ardından terörle iltisaklı kişilerin de aralarında bulunduğu bazı marjinal gruplar provokasyona başladı. Rektörlük binasını işgale kadar giden provokasyolara polis müdahale etti. İstanbul'un farklı noktalarındaki eylemlerde uyarıları dikkate almayan, vandal tavırlar sergileyen 159 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 79'unun terör örgütü DHKP-C ve MLKP ile bağlantıları ortaya çıktı. Eylemlerde gözaltna alınanların çok büyük bölümü üniversitenin öğrencisi değil.