Kamudanhaber- Özel Haber

Erzurum çarşı pazar

Dertlere melhem yazar

Erzurumda bir guş var

Helbet bunda bir iş var

Nenen ölsün ah sarı gelin…

Nenen ölsün…

Dün sitemizde, “Sendikacı, İlçe Müdürünün Koltuğuna Oturuyorsa İl Müdürlüğü Kadrosu Verilmelidir.” başlıklı bir haber yayınladık. Haberde; Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ınfacebook hesabından yaptığı paylaşıma yer verdik. Mustafa Karataş facebook hesabından: Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürünün makam odasında; Hınıs, Karaçoban, Karayazı, Tekman ilçe milli eğitim müdürleri ile Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürünün makam koltuğuna bizzat oturarak gerçekleştirdiği toplantının görselini paylaşmıştı. Biz de haberimizde; Allah’ın bildiğini kuldan saklamayan şube başkanının samimi tavrını eleştirmek yerine bu iki başlılığa son verilmesini önermiş; “Vatan, millet sevdalısı sendikacılarımız başımızın tacıdır, hakları teslim edilmelidir.” demiştik. Kimilerinin bu durumu eleştirebileceğini, bunun sendikal rekabete dayalı kıskançlıktan başka bir şey olmadığını ifade etmiştik.

Neticede eğitime dair saha da bir sorumluluk üstleneceksin, siyasi bir duruş ortaya koyacaksın ama hasbelkader bir milletvekilinin desteğini alarak müdürlük koltuğuna oturan kişi il protokolünde yer alacak, imza yetkisi, makam aracı, makam şoförü olacak! İl müdürleri, ilçe müdürleri gelip geçiyor. İki, bilemedin 4 yıl. Sendika ise 18 yıldır baki…

Neticede Mustafa Bey’in facebook sayfasına göz atınca gördük ki bu Mustafa Bey’in tek çalışması değilmiş. Habere konu çalışmadan 3 gün önce de Mustafa Bey, Yakutiye,Palandöken, Aziziye, Aşkale, Tortum, Pazaryolu, Pasinler,Horasan ve Uzundere İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle toplantı yapmış. 9 ilçe milli eğitim müdürünü bir salona toplamak hele de bu pandemi döneminde, her babayiğidin harcı değil. Bu başarıyı görmezden gelememek lazım. Pandemi sürecinde koca koca genel müdürler bile meseleyi zoomdan geçiştirdi de bu kadar ilçe müdürünü toplayamadı. Mazeretsiz tam katılım… Müthiş liderlik örneği.

Mustafa Bey, paylaşımında: “Yakutiye, Palandöken, Aziziye,Aşkale, Tortum, Pazaryolu, Pasinler, Horasan ve Uzundere İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle; Pandemi sürecinde uzaktan eğitim, İlimizin Eğitim-Öğretimi ile ilgili çok faydalı ve verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdik.” diyor.

Bu sendikacıların, okul okul müdür ziyaretleri, müdürlere çiçek, müdür yardımcılarına çikolata teşviki, ilçe müdürleriyle kuş sütü eksik toplantılarla motivasyonu olmasa; eğitim-öğretim ne durumda olurdu acaba?

Öğretmenlere neden bir şey verilmiyor deniliyor. Sayıları 900 binleri bulan öğretmenlere sendika ne yapsın? Ayda 100-150 Bin TL şube geliriyle, kime yetişsinler? Memlekette 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olmuş 2.494,7 TL, yoksulluk sınırı ise 7.272,9 TL kime, nasıl yetişsinler? Sendikacı arkadaşlar bitap durumda. Ocak 2021’den itibaren 4 kişilik bir ailenin ölüm sınırını da açıklayacaklarmış diyorlar.

Hakikaten, 4 kişilik bir aile kaça ölüyor sayın sendikacılar?

Fazla kurcalamayalım. Neticede çok zor bir görev üstleniyorlar. İl/ilçe müdürleriyle yemekli, okul müdürleriyle yemekli, müdür yardımcılarıyla yemekli, işyeri temsilcileriyle yemekli, kadın komisyonu yemekli, ilçe yönetimleri yemekli, seçim zamanları öğretmenlerle yemekli, o STK senin bu STK benim yemekli toplantılar… Buna can mı dayanır. Allah’tan pandemi geldi de yeme işlerine ara verildi. İnsan sadece açlıktan mı ölür. Tokluktan da ölür maazallah. Pandemi de kendi başlarına yiyorlar en azından…

Siz aldırmayın! Tok, açın halinden anlamaz diyenlere… Hem de nasıl anlıyorlar. Anlamasalar; üşenmeden her ay açlık sınırı, yoksulluk sınırı hesaplayıp yayınlarlar mı?

Ayrıca, kimse fark etmedi ama Mustafa Bey’i bir konuda daha takdir ettik. Yiğidi öldür hakkını teslim et! Masalara dikkatli bakın! Su şişesi var. Peçetelik var. Kürdan, tuzluk, ıslak mendil var. Hatta karabiberlik bile var. Ama yemek tabağı yok! Ülkenin içinden geçtiği bu sıkıntılı dönemde yemek tabakları dolu dolu milletin gözüne sokulmamış görgüsüzce. Medeniyet arayan, insanlık arayan, zarafet, letafet arayan bu sofraya; pardon fotoya baksın.

Dün yaptığımız çağrıyı bütün iyi niyet ve samimiyetimizle yineliyoruz. İki başlılığı ortadan kaldırın. Fiili durumu yasal hale getirin. İnsanlar illegalmiş gibi pozisyonlara düşmesinler.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı olarak atanmalıdır. Genel Merkez Yöneticileri, Bakan Yardımcısı yapılmalıdır! Sendika il başkanları il müdürü, ilçe temsilcileri de ilçe milli eğitim müdürü yapılmalıdır.

İLGİLİ HABER...