Kamudanhaber - Özel Haber

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş facebook hesabından bir paylaşımda bulundu. Mustafa Karataş paylaşımında:” İlçe müdürlerimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Toplantılarımızın ikincisini Hınıs, Karaçoban, Karayazı, Tekman ilçe müdürlerimizle bir araya gelerek eğitim ögretim ve pandemi süreciyle ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Ev sahipliği için Hınıs ilçe müdürümüz Sayın Temel Bahadır Üzer'e ve katılım sağlayan Suat Sefil, Muhlis Çiçek ve Muhlis Karakurt ilçe müdürlerimize çok teşekkür ederiz.” diyor.

Birinci fotoğrafta ev sahibi, Hınıs ilçe milli eğitim müdürü olduğunu düşündüğümüz şahıs, kendi makam koltuğunda görülüyor. İkinci fotoğrafa geçildiğinde ise Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, ilçe milli eğitim müdürlüğü makam koltuğunda görülüyor. Mustafa Karataş, Hınıs ilçe milli eğitim müdürü makam koltuğunda otururken; ilçe milli eğitim müdürleri de makamın karşısında ki koltuklarda, Mustafa Bey’in önderliğinde toplantı yapıyorlar. 

Mustafa Bey, muhtemelen korona dolayısıyla 4 ilçeyi tek tek gezerek riske girmek istememiş olmalı ki 4 ilçe milli eğitim müdürüne talimat vererek ilçe müdürlerini bir ilçede toplayıp eğitim-öğretim sorunlarını değerlendirmiş ve gerekli talimatları vermiştir. 

Mustafa Bey, sağ olsun! Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü her yere yetişemiyor olmalı. 

Belli ki yardımcı olmak istemiş. Bu fotoğraflara bakarak; “Mustafa Bey, bu ilçe müdürlerinin amirimi ki onları toplayıp başkanlık ediyor.” diye düşünen art niyetli kişiler de olabilir !

İnanın bu tür söylemlerin çoğu kıskançlıktan… 

Geçmişte bu tür fotoğraflardan yola çıkarak “Devlet ne hale geldi?” gibi ipe sapa gelmez sözler söyleyenler de olmadı değil… 

Ama görüldüğü gibi her şey yerli yerinde, tıkır tıkır işliyor. Bu ülke için bir çivi çakan da referans olup bir ilçe müdürü çakan da kıymetlidir. Ayrıca Allah’ın bildiğini kuldan saklamak da niye? değil mi… 

Siz, şimdi bizim bu durumu garipsenip haber yaptığımız için bize fitneci diyecek olanlara hak verin !

Devletin çivisi çıktı falan diyen fitnecilere de kulak asmayın asla !

İlçe müdürlerini talimatla bir ilçede toplayan, ilçe müdürünün koltuğuna oturan ve onları karşısına ip gibi dizip talimatlar veren sendika başkanı da bize şöyle bir cevap verirse bize değil ona hakverin !

Bu haberimize cevap olarak ; 

Mustafa Bey, Dokuz Eylül İlahiyat mezunudur. Kur’an-ı Kerim de Hucurat suresi 6. ayettiyle cevap verirse : “Ey iman edenler; eğer bir fasık size bir haberle gelirse, onu iyice araştırın. Yoksa bilmeden bir kavme sataşırsınız da sonradan ettiğinize pişman olursunuz. -Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse, cahillikle bir topluluğa kötülük etmemek için iyice araştırın, sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” derse ...

Bize değil , Mustafa Bey’e hak verin ...

Size bu haberi ulaştıran haber ajansımızı fasık olarakta suçlarsa bize değil ona itimat ediniz !

Çünkü o ilahiyatçı ve hata payı bizden daha azdır !

Kimseye ön yargılı davranıp haksızlık etmeyin! Sonra fasıkların sözüne inanıp pişman olmayın. Toplantılar da ülkemiz, milletimiz, yavrularımız, eğitimcilerimiz için hayırlı kararlar alındığını düşünerek; toplantının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Allah, vatan millet sevdalısı sendikacılarımızı başımızdan eksik etmesin !

Son söz olarak ; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunuyoruz .

Erzurum iline , Eğitimbirsen şube başkanı Mustafa Karataş’ı il müdürü yaparsanız yönetimde iki başlılıktan kurtulmuş olursunuz !

Şimdi İl Milli Eğitim Müdürü ile sendika başkanı aynı güne toplantı falan koyar hafazanallah ilçe müdürleri hangi toplantıya gideceğini şaşırır ve devlet krizi oluşur .

Sendika başkanını eş il müdürlüğünden alıp il müdürü yaparsanız en azından devlete tasarruf yaptırır bir kişiye maaş ödemiş olursunuz !

Bakan değişikliğinin konuşulduğu bugünlerde daha önce defalarca yaptığımız teklifi yineliyoruz !

Eğitimbirsen genel başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı olarak atanmalıdır . Genel Merkez Yöneticileri Bakan yardımcısı yapılmalıdır ! Sendika il başkanları il müdürü , ilçe temsilcileri de ilçe milli eğitim müdürü yapılmalıdır . 

Fiili durum, resmiyete çevrilmelidir !