E-okul Karne Notları Öğrenme Ekranı 2019.  1. dönem sonu karne notları öğrenme sorgulama ekranı. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 1. dönem sonu yaklaşırken karne notları da belli olmaya başladı. Karne notlarınızı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olarak öğrenebilirsiniz. Sorgulama ekranı e-okul.meb.gov.tr. Detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığının not sistemi olan e-okul üzerinden artık tüm notlar görülebilmektedir. Öğretmenler, öğrencilerin notlarını e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden sisteme girmektedirler. Sizler de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 1. dönem karne notlarınızı e-okul sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz.

E-Okul Öğrenci Karne Sorgulama İÇİN TIKLAYINIZ...

e – OKUL
e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. 

Kullanım Alanları
Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistem Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır. e-okul sistemi üzerinden öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na erişilebilmektedir.

Ayrıca e-okulda  veliler, öğrencilerin okul durumlarının takibi yapabilsin diye açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır.  Bu sistemde öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları gösterilir. e-Okul öğrenci girişi için de e-okul vbs den aynı işlemler yapılarak öğrenciler kendi  otlarını ve daha fazlasını görebilir.

E-Okul Öğrenci Karne Sorgulama İÇİN TIKLAYINIZ...

Kullanılabilme Süreci
Bu sistem de süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. E-Okul sisteminde yer alan öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri bölümü sayesinde veliler öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler.  

e-okul VBS’ye öğrencinin; Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek girilebilir. E-okul’ a mobil cihazlar üzerinden giriş yapılabilmektedir. E-Okul sisteminin amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. E-Okul sistemi, Türkiye de Google’da en çok aradan 10 isim arasından 7. Sırada yer almaktadır.

KAYNAK: WWW.KAMUDANHABER.NET