Merkez Bankası’nın daha önce görevlendirmelerde değişikliğe gitmesi ve faiz indirimleriyle beraber dolardaki yükseliş devam ediyor. Daha önce 9,27 ile rekor kıran dolar bu kez 9,29 ile haftaya başladı. Dolardaki artış devam edecek mi?

Merkez Bankası’nın daha önce görevlendirmelerde değişikliğe gitmesi ve faiz indirimleriyle beraber dolardaki yükseliş devam ediyor. Daha önce 9,27 ile rekor kıran dolar bu kez 9,29 ile haftaya başladı

Son zamanlarda gündemin ana maddelerinden biri dolar//TL yükselişi oldu. Görevden alınmaların ve faiz indirimlerinin bu yükselişe sebep olduğu düşünülüyor. Yatırımcılar tarafından doların hangi seviyeye kadar yükseleceği yönünde tahminler yapılıyor. Önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler yaşanabilir.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, perşembe günkü toplantısında yeni faiz kararını açıklayacak. Bir önceki toplantıda 100 baz puanlık indirimle yüzde 18'e çekilen politika faizinde, 50 baz puanlık bir indirimin daha ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.

Yüksek enflasyon, Merkez Bankası net rezervinin eksi 37 milyar dolarda olması, faiz politikası gibi nedenlerle yükselmeye devam eden döviz kurları ise yeni haftaya da rekor seviyelerden başladı. İstanbul serbest piyasada dolar yeni rekor seviye olan 8,29 liradan açılış yaptı. Euro 10,74 lira, sterlin ise 12,75 liradan işlem görüyor.

Ayşe Kara