Kamudanhaber - Özel Haber

Oktay YILMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı Vefa Destek gruplarında görev yapan idareci ve öğretmenlere vefasızlık yapmamalıdır .

Koronavirüs sürecinin en büyük kahramanları şüphesiz sağlık çalışanlarımız . Sağlık çalışanlarımızla beraber bu sürecin bir de görünmez kahramanları var .

Kaymakamlık ve Valiliklere bağlı olarak çalışan Vefa Destek gruplarında işi yapanların tamamı idareci ve öğretmenler !

İl müdürleri , il müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri Vefa Destek gruplarını organize ediyor.

Fedakar öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz kapı kapı gezerek ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gideriyor .

Vefa Destek Grubunda görev yapan idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz bu sürecin görünmez kahramanlarıdır .

Valiler ve Kaymakamlar bu Vefa Destek grupları üzerinden sosyal medyada hava atıyor ama bütün emek öğretmenlerimizin , en azından öğretmenlerimiz bir teşekkürü hak ediyor . 

Allah’ın bize lütfu olan Valilerimiz ve Kaymakamlarımızın ; Vefa Destek grubu üzerinden İçişleri Bakanına , Külliyeye selam çakarken bu işin gerçek kahramanlarına da bir teşekkür etseler bir şeyleri eksilmez !

Milli Eğitim Bakanlığında da ; Meslek Liselerinin sürekli olarak öne çıkartılması , Bakan Yardımcısı Mahmut ÖZER’in , sadece Meslek Liseleri üzerinden başta Anadolu ajansını kullanarak tüm sahayı ve medyayı domino etmesi diğer birimleri ve taşra da görev yapan öğretmenleri gölgelemiştir .

Milli Eğitim Bakanlığında sadede Meslek Liseleri Maske ve deterjan üretiyor diye aylardır her gün haber yaptırılıyor ve twit atılıyor !

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK hata yapıyor !

Resmin tamamını görmesi gerekirken , Bakan’a sadece resim üzerinde şekil-zemin ilişkisi ile belli yerler gösterilip o kısımlar öne çıkartılıyor.

Meslek Liselerinin ürettiği maskeler ve dezenfekte malzemelerinin haber değeri vardır . Takdir edilmelidir . Tebrik edilmelidir !

Ancak ; Milli Eğitim Bakanlığı sadece Meslek Liselerinde maske ya da  dezenfektandan ibaret değildir .

Halkeğitim merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüleri 7 milyon maske üretmiş , aylardır MEB’de kimsenin ruhu duymadı. Geçen hafta bir haber sitesi yazana kadar Meb açıklama yapma gereği bile duymadı !

Eba’da ; Temel Eğitim ve Ortaöğretimden , Yeğitek’den onlarca öğretmen görev yapıyor. 

Şu anda 18 milyon öğrencinin yükünü bu öğretmenler ve çalışan yöneticiler çekiyor ama maske kadar haber değeri olmuyor !

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’a çağrıda bulunuyoruz !

Bugün gün içerisinde ; Valilik ve Kaymakamlıklarda görev yapan yönetici ve öğretmen sayısını lütfen il müdürlerinden isteyiniz .

Taşra teşkilatında Valiler ve Kaymakamların emrinde, Vefa Destek gruplarında çalışan binlerce öğretmen var !

Bu öğretmenler , kendi ailelerini de tehlikeye atarak kapı kapı yardım dağıtıyor .

Bu zorlu süreçte , devletin eli ayağı oluyorlar .

Valiler ve Kaymakamlar tüm piarını bu öğretmenler üzerinden yapıyor . Birkaç istisna mülki amir dışında vefa destek gurubunda görev yapan öğretmen ve idarecilere teşekkür bile edilmiyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un , taşra teşkilatında Vefa destek gruplarında görev alan öğretmen ve yöneticilere sahip çıkması , onları ödüllendirmesi gerekir .

Bir de MEB’de Meslek Liseleri olayının çok abartıldığını ve bu işin artık bir reklam ve şova dönüştüğünün, MEB’de Meslek Liseleri dışında ki birimlerde çalışanlarında gölgelendiği ve bastırıldığı kanısı oluşmaya başlamıştır .

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanı , Meslek liselerinden büyüktür !


Meslek liseleri üzerinden piar çalışması artı kabak tadı vermiştir .


Bu sürecin gerçek kahramanları , kapı kapı dolaşan öğretmenler ve idarecilerdir. Bu kişiler kendi ve ailelerinin canını tehlikeye atarak her gün binlerce aileye ulaşıp devletin şefkatli yüzünü göstermektedir .


MEB’de Mesleki Teknik Eğitim ve Bilsemler dışında çalışan birimlerde vardır !


Bu birimlerde çalışan yönetici ve öğretmenlerde onure edilmelidir .