Milliyet köşe yazarlarından Zafer Şahin bugünkü köşesinde Babacan ile Davutoğlu partilerinin birleşeceğini iddia etti. Şahin'in yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Ankara kulislerinde son günlerde en çok konuşulan konu bu.

Bir türlü beklenen sıçramayı yapamayan Babacan ve Davutoğlu'nun partilerinin yeni bir sinerji yaratmak için "Deva Gelecek" adıyla birleşeceği, liderin Babacan olacağı, hatta tüzük çalışmalarına bile başlandığı, seçim barajının yüzde 5'e çekilmesi durumunda bu ittifaka Saadet Partisi'nin de katılacağı iddia ediliyor.

Bu kulis bilgilerini Saadet lideri Temel Karamollaoğlu'nun "Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun AK Parti tabanında en az yüzde 20-30'luk bir çözülmeyi sağlayacağını düşünüyorduk ama olmadı" açıklamasıyla birlikte değerlendirmek gerekiyor.

Karamollaoğlu bu üç isme dolaylı olarak "Beceremediniz, yeni göreviniz birleşmek ve Erdoğan'ın oyunu hiç olmazsa yüzde 5 azaltmak" diyor.

Peki, anketlerde yüzde

1-2 bandında görülen üç partinin birleşmesi bir sinerji oluşturur mu?

Zor görünüyor. Karamollaoğlu'nun Babacan, Davutoğlu ve Gül hakkında söyledikleri aslında bu üç ismin AK Parti tabanında hiçbir özgül ağırlığının olmadığının itirafı ve ilanı anlamına geliyor.