Altın fiyatları, dünya çapında artan korona virüs vakalarına dair endişelerin aşı haberleriyle baskılanmasıyla yatay seyretti.

  

Altın fiyatları, aşı haberlerinin artan korona virüs vakalarına dair endişeleri baskılamasıyla 1,880 dolar civarında yatay bir seyir izledi.

Kovid-19’a karşı aşı geliştirilmesinin umutları artırmasına rağmen üç önemli merkez bankası başkanı, aşının karşılaşılan ekonomik zorlukları sonlandırmayacağını belirtti.

ALTIN FİYATLARINI DESTEKLEYECEK SEBEPLER

Fitch Solutions’ın raporuna göre, önümüzdeki çeyrekte düşük tahvil getirileri, zayıf dolar, ve jeopolitik gerilimler altın fiyatlarını destekleyecek.

Rapora göre, 2021 yılında altının kazançları, ekonomik toparlanma ve aşı kullanımının artmasıyla birlikte sınırlanacak ve altın fiyatları ons başına ortalama 1,850 dolar seviyesinde seyredecek.

Spot altın, perşembe günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 10:03’te yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 1,879.37 dolar seviyesinden işlem gördü.

ALTINDA HİKAYE HENÜZ BİTMEDİ

RBC Capital Markets tarafından hazırlanan raporda, "ons altında hikâye henüz sona ermedi" ifadeleri kullanıldı.

Kuruluşun değerlendirmesinde, "Piyasalar her ne kadar yeni normali fiyatlamaya başlamış olsa da belirsizlikler henüz sona ermedi. Virüs vakalarının yeniden arttığı, aşı dağıtımının zaman alacağı ortamda ekonominin toparlanması için zaman gerekecek. Uzaması ihtimali olan politik belirsizlikler de var" denildi.

Raporda, "Tünelin sonunda ışık görünmüş olması yukarı yönlü riskleri sınırlamış olsa da riskler sürüyor ve bizim görüşümüze göre altının hikâyesi henüz tamamlanmış değil" denildi.

Raporda 2020 yılı sonu için ons altın fiyat hedefi 1787 dolar, 2021 yılı sonu için ise 1893 dolar belirtildi. 2021 ilk çeyrek sonunda ise fiyatın 2012 dolar gerçekleşeceği öngörülüyor.