Almanya'da bulunan Avrupalı Türklerin siyasi haklarını temsil eden BIG Partei, bu yıl önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan seçimlere katılmama kararı aldı. BIG Genel Başkanı Haluk Yıldız, alınan kararı resmi olarak duyururken, partisinin, bir Türk dostu olan ve seçimlere Team Todenfer çatısı altında girecek olan Dr. Jürgen Todenhöfer’e destek vereceklerini açıkladı.

TODENHÖFER'E DESTEK

Yıldız, yaptığı açıklamada Todenhöfer'in partisinin 16 eyalette kısa sürede 8 bin civarında üye kazandığını belirtirken, geniş bir kitleye de ulaştıklarını ifade etti. Özellikle Todenhöfer'in Türk dostu kimliğine dikkat çeken Yıldız, Türkiye, Filistin ve Müslümanlar konularında özellikle yapıcı bir tutumunun olduğuna dikkat çekti.

JÜRGEN TODENHÖFER KİMDİR?

Almanya'da pek çok TV programı yapan Dr. Jürgen Todenhöfer, Almanya'da Türkiye ve Filistin dostu olarak tanınıyor. Siyasi pozisyonlarında da Müslüman kesim tarafından çokça takdir gören bir isim olan Todenhöfer, 1972 ila 1990 yılları arasında CDU'da federal milletvekili olarak görev yaptı. 

faaliyetlerini destekleye 22 sene Burda Medya Holding’de yönetim kurulu başkan yardımcılığı yapan Todenhöfer, Ortadoğu’da pek çok siyasî liderlerle görüşmeler yaptı ve Amerikan yönetiminin Ortadoğu’da savaş suçu işlediğini katıldığı tüm programlarda ortaya koydu. Almanya'da tanınan bir isim olan Todenhöfer, demografik yapının gelişmesi ve Avrupalı Türklerin haklarının daha sağlıklı bir şekilde sağlanması adına önemli bir isim olarak kabul ediliyor.