ABD’de, Pfizer/BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği aşının uygulama yaşının 12’ye düşürülmesine onay verildi. Alınan bu kararın, aşıya talebin önemli ölçüde yavaşladığı ülkede aşılama programını hızlandırması umuluyor..

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), acil kullanım ruhsatını 12 ile 15 yaş arası milyonlarca çocuğu içerecek şekilde değiştirdiğini açıkladı.

Bu yaş grubu için ABD’de ilk kez COVID-19 aşısına onay çıkması, çocukları okullara güvenli bir şekilde geri döndürmek için önemli bir adım olarak görülüyor. ABD Başkanı Joe Biden, eyaletlerden aşıyı gençlere hemen ulaştırmalarını istedi.

FDA Komisyon Vekili Dr. Janet Woodcock  "Ebeveynler ve veliler, tüm COVID-19 aşısı acil kullanım onaylarımızda olduğu gibi, kurumun mevcut tüm verileri titiz ve kapsamlı bir şekilde gözden geçirdiğinden emin olabilirler" dedi.

BioNTech Mart ayında, aşının sağlam antikor tepkileri ürettiğini ve bir klinik deneyde 12 ile 15 yaşları arasında güvenli ve etkili olduğunu açıklamıştı.

Bu yaş grubundaki 2 bin 260 gönüllü ile yapılan deneylerde, plasebo aşı olan grupta 18 Corona virüsü vakası görüldü.Gerçek aşıyı alanlar arasında hiçbir enfeksiyon yaşanmadı. Firmalar, deneyin hastalığı önlemede yüzde 100 etkili olduğunu gösterdiğini açıkladı.