Kamudanhaber - Özel Haber

12 Ekim Pazartesi günü ilkokul 2.,3. ve 4. sınıflar eğitim öğretime açılacak . 21 Eylül tarihinde okul öncesi ve 1. sınıflar yüz yüze eğitime başlamıştı. 

12 Ekim tarihi itibariyle Birleştirilmiş sınıflı köy okulları da dahil olmak üzere tüm ilkokullar yüz yüze eğitim öğretime başlayacak .

Daha önce 8. ve 12. sınıflara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları açılmıştı.

12 Ekim itibariyle 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim öğretime başlayacak .

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , yarın saat 11:00’da Bakanlık merkez binasında basına bilgilendirme yapacak ve soruları cevaplayacak .

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK, birinci dönemin birinci ara tatiline kadar tüm kademelerde, Bilim Kurulunun onay vermesi halinde okulları eğitim öğretime açmak istiyor .

VELİ ONAYI ALINACAK

12 Ekim’de okulların açılmasıyla beraber çocuklarını okula göndermek isteyen tüm velilerden izin belgesi alınacak. Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin çocukları devamsız sayılmayacak ve uzaktan eğitimle , eğitim öğretime devam edecek .

Sınavlar okulda yüz yüze olacak .

Okul öncesi ve 1. sınıflar 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlamış , haftanın 2 günü okula gitmekteydi .

12 Ekim’de okula başlayacak 2. , 3. , ve 4. sınıflarda okula iki gün gidecekler .

Çarşamba günü okullar tatil edilecek ve tüm okullar için temizlik günü olacak .

Veliler çocuklarını okula göndermek istemezse uzaktan eğitim almaya devam edecekler , devamsız sayılmayacaklar .

Veli izin belgesi ile okula gidecek öğrenciler de şimdilik haftanın 2 günü okula gidecekler .

KÖY OKULLARI AÇILIYOR

Kamudanhaber sitemizde köy okullarının açılması gerektiği yönünde gündem oluşturan haberler yapmıştık .

Milli Eğitim Bakanlığı karantina altında olmayan köylerde Birleştirilmiş sınıflı köy okullarını açma kararı aldı , yetkiyi Valiliklere verdi .

6.447 Birleştirilmiş Sınıflı Köy okulunda yaklaşık 127.000 öğrenci , 12 Ekim tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak .

ÇARŞAMBA GÜNLERİ OKULLAR KAPALI

Çarşamba günleri okullar için temizlik günü olacak . Tüm okullar, Çarşamba günü dezenfekte edilecek.

Öğrenciler okula maske ile gelecekler . 

Öğrenci velilerinin istisnalar dışında okula gelmeleri yasak . Öğrenci velileri randevu ile okula gelebilecek .

8.ve 12. sınıflarda okuyan yaklaşık 2.5 milyon öğrenci 12 Ekim’de ders başı yapacak . Bu öğrenciler Haziran ayından itibaren kurslara devam etmekte ve yüz yüze eğitim görmekteydi .


Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinde okuyan öğrenciler için 9,10, 11 ve 12'nci sınıfların tamamı, tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze uygulama eğitimine geçti. Çok programlı ve meslek lisesi kapsamında olan İHL'ler de böylece eğitime açılmış oldu.


Öte yandan bugün yüz yüze eğitime kısmi olarak başlatılan meslek liselerinde dersler şöyle yapılacak; 9. sınıf mesleki gelişim atölyesi dersleri (2 saat) EBA’dan ve canlı ders uygulamaları ile verilecek. Güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin tüm teorik dersleri de yine 9. sınıfta EBA’dan yapılacak. 9′ uncu sınıflarda Edebiyat, Din Kültürü, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Felsefe, Yabancı Dil gibi dersler için okula gidilmeyecek.

DERSLER 30 DAKİKA

Yüz yüze eğitimde dersler 30 dakika olacak . Teneffüs süreleri 10 dakika olacak . 45 dakika öğle yemeği molası verilecek .

Yüz yüze eğitim konusunda , Milli Eğitim Bakanlığına yakın kaynaklardan aldığımız bileğilerin bir kısmını aktarmaya çalıştık .

Tüm detayları yarın saat 11:00’da, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.