Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen hafta BioNTech firmasının kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin de katılımıyla düzenlenen Bilim Kurulu basın toplantısında duyurduğu, Pfizer/BioNTech ile toplam 120 milyon dozluk aşı anlaşmasının ilk sevkıyatı bugün Türkiye'ye ulaştı. Bakan Koca bugünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından ülkede aşılama süreci ve koronavirüs (Kovid-19) gündemine ilişkin son gelişmeleri ve izlenecek yol haritasını paylaşmak üzere kameraların karşısına geçti.

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek. Normalleşme döneminde kısıtlamaların aşılacağı, yaygın aşılama ile güçlendirilmiş bir hedef belirliyoruz. 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üstü vatandaşlarımız da aşılanacaktır.

Salgının en can alıcı olduğu dönemde ülkemiz tüm aşı adaylarını faz-3 çalışmalarının ülkemizde yönetilmesi için gayret göstermiştir. İnaktif aşıyı ülkemize getirmek için 100 milyon doz anlaşması yapmıştık. 30 milyon doz aşıyı da alıp uyguladık.

Dünyanın en hızlı kampanyalarından birini yürüttük. Aşı üretmeyen ülkeler içinde en çok aşıyı, en kısa sürede yürüten program yürüttük. Tüm girişimlere rağmen aramızdaki anlaşma ve iyi ilişkilerle devamı için karşılıklı gayret gösterdik.