Son dönemde, jeopolitik risklerin yanı sıra dolar endeksinde ve ABD 10 yıllık faizinde yaşanan düşüşler, değerli metaller, özellikle ons gümüşe olan talebi artırmış durumda. Gümüş, portföylerdeki ağırlığını yükseltirken, global piyasalarda doların değer kaybetmesi, değerli metallerin ilgisini artırıyor. InvestAZ Araştırma ve Strateji Birim Müdürü Mehmet Bilal Bircan'a göre, ABD'den gelen enflasyon verilerinin beklentileri aşması, FED'in faiz indirim olasılığını güçlendiriyor ve dolardaki değer kaybını destekliyor. Elektrikli araçlar, enerji sistemleri ve diğer elektronik alanlardaki kullanımı göz önüne alındığında, endüstriyel talep de gümüşü desteklemeye devam edebilir. Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu Rıdvan Baştürk ise İsrail-Hamas olaylarının küresel riskleri artırmasıyla birlikte ons gümüş fiyatının yükseldiğini belirtiyor.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

ABD'deki güçlü ekonomik görünüm ve istihdam piyasasının göreceli olarak güçlü durumu, dikkate alınması gereken faktörler arasında. Enflasyondaki yukarı riskin devam ettiğini vurgulayan Baştürk, FED'in faiz indirimini destekleyecek bir görünüm olmadığı sürece, ons altında zayıflamanın yaşanabileceğini ifade ediyor. Her iki uzman da TL bazında altın ve gümüşte yukarı potansiyelin sürdüğünü belirtiyor.