Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden eski polis memuru Gökhan Ertok, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan 4 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden Gökhan Ertok hakkında tutuklama kararı verildi.

SIM kart verileri iddiası

Polislikten ihraç edildiği öğrenilen Ertok’un, Gülistan Doku’ya ait SIM kart üzerindeki verileri sildiği iddiası dosyada dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı. Soruşturmanın bu yönde derinleştirildiği belirtildi.

MEB, "Gönüllü Mentör Öğretmen" Başvurusuna Çıkıyor
MEB, "Gönüllü Mentör Öğretmen" Başvurusuna Çıkıyor
İçeriği Görüntüle

Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor

Aynı dosya kapsamında adliyeye sevk edilen diğer şüpheliler Erdoğan E., Savaş G. ve Süleyman Ö.’nün ise savcılıktaki ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Yaklaşık 6 yıldır kamuoyunun gündeminde olan Gülistan Doku dosyasında, son gelişmelerle birlikte soruşturmanın seyrinin değişebileceği değerlendiriliyor. Yetkililer, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtiyor.