Yeni işlem haftasına 2.470 lira seviyesinden başlayan gram altın, yatırımcıların dikkatle takip ettiği bir eşikte. Gram altın fiyatı, geçtiğimiz haftanın son işlem gününü 2.490 lira seviyesinde tamamlamıştı.

altın-1

Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları

CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak

 Altın yatırımcıları için çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları da önem arz ediyor. Şu anda çeyrek altın 4.280 liradan, Cumhuriyet altını ise 17.020 liradan alıcı buluyor.

altın

Altının Ons Fiyatı ve Piyasa Analizi

 Altının ons fiyatı, haftanın ilk gününde yüzde 1,5'lik bir düşüşle 2.360 dolar seviyesinde işlem görüyor. Analistler, yükselen tahvil faizlerinin altın için alternatif maliyeti artırdığını belirtiyor.

islam-memis-ezber-bozacak-tahmin-altın-ve-dolar-savası-baslıyor

İslam Memiş'ten Altın Yatırımcılarına

Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Memiş, 2.380 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılması halinde 2.330 dolara düşüş beklendiğini, yukarı yönlü bir kırılmada ise 2.415 dolar seviyesinin görülebileceğini ifade etti. Uzun vadede ise 2.600 dolar seviyesinin hedef olduğunu söyledi. Gram altın için ise uzun vadede 3.000 lira ve sonrasında 3.500 lira beklentisini sürdürdüğünü ekledi.