Aladet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi X hesabından yaptığı açıklamada 19 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde ilan edildiğini açıkladı.

Bakan Tunç, duyuruyu "Bakanlığımızın merkez teşkilat ve adliyeler için 21 ünvanda açılan Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yazılı Sınav sonucu açıklandı. Adalet hizmetinin kesintisiz yürütülmesi için fedakarca görev yapan kıymetli çalışma arkadaşlarıma ve teşkilatımıza hayırlı olsun." diye açıkladı.

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil


Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar nasıl gerçekleştirilecek?


Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesine ait T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. veya Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin; ATM, internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden herhangi birine 30 TL itiraz ücreti yatırılarak alınan banka dekontu/ATM fişi ile birlikte, itiraz dilekçesini UYAP Bilişim Sistemi üzerinden Personel Genel Müdürlüğüne göndermek sureti ile yapılacak.

İtiraz süresi sonuçların ilanından itibaren 5 iş günü olup, itirazlar süre sonunda toplu olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilecek ve 5 iş günü içerisinde Milli Eğitim Bakanlığınca değerlendirilecek, ilgililere gerekli tebligatın yapılması için Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. İtiraz üzerine yapılan inceleme sonucu ilgililere yazılı olarak bildirilecek. Süresi içinde yapılmayan itirazlar işleme alınmayacak.

Mülakat nasıl gerçekleştirilecek?

İtiraz değerlendirmeleri sonunda sınav puanlarının kesinleşmesine müteakip, ilan edilen unvanların 3 katı oranındaki adaylar, yazılı sınav puanlarına göre, sözlü sınava girmeye hak kazanacak ve gerekli duyurular yapılacak.

Görevde Yükselme Sınav Sonuçları için tıklayınız 

Unvan Değişikliği Sınav Sonuçları için tıklayınız
 

image-935