Gizem Bağdaçiçek, 7 Aralık'ta sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştı. Şikayetler, İslam diniyle ilgili paylaşımlarıyla ilgiliydi. Soruşturma sonucunda, Bağdaçiçek'e ait olduğu tespit edilen sosyal medya hesabının şikayet kaynağı olduğu ortaya çıktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Bağdaçiçek'in paylaşımlarının İslam dinini aşağılama potansiyeli taşıdığı ve kamu barışını bozabileceği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama

Bağdaçiçek, ifadesinde paylaşımlarının mizahi amaçlı olduğunu savunarak pişmanlık dile getirdi. Ancak, kendisiyle ulaşılamadığı için yakalama kararı çıkarıldı. İfadelerinde, bir hesabın kendi adına açılmış olduğunu ve o hesapla ilgili paylaşımların kendisine ait olmadığını belirtti.

Şüpheli Bağdaçiçek hakkında, 'Zincirleme şekilde halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 6 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.