Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

En fazla artış et-balık, süt ve süt ürünlerinde olduğu kaydedildi. Ankara’daki marketlerden değerlendirilen, halkın en fazla aldığı 64 temel gıda maddesinden oluşturulan sepeti baz alan endeksin Mart 2024 anazlilerine göre gıda fiyatlarında bir önceki aya göre yükseliş oranı yüzde 5.9 olarak kaydedildi. Bu yükslelişin yılın ilk üç ayında yüzde 22.5, yıllık yüzde 105.1 olduğu tespit edildi.

Söz konusu araştırma raporunda yüksek enflasyon sürecinin en yüksek tutarını gıda fiyatları yüzünden yoksulların ödediği açıklanırken yurttaşın Eylül 2021’de 100 liraya satın aldığı bir gıda sepeti için bu yıl mart ayında 821 lira ödemesi gerektiği belirtildi. Rapor ışığında martta et ve balık grubu fiyatlarında zam oranı bir önceki aya göre yüzde 11.3, yıllık oranda yüzde 112.6 olduğu belirlendi. Süt ve süt grubu ile yumurta ürünlerinde ise artış yüzde 2.3 olaak kaydedilirken yağ fiyatlarında yüzde 0.2 olarak değerlendirme yapıldı.