14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'ne hızla yaklaşıyoruz. Siyasi partiler, Cumhurbaşkanı adayları, milletvekili adayları son sürat çalışmalarına devam etmekte. Bu durum bir ürünün fiyatını artırdı. İşte detaylar.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Akbaba, milletvekili aday adaylarının çıkmasının ardından takım elbise ürünlerinde fiyat artışının yüzde 15'e vardığını duyurdu. 

Akbaba, tercih edilen takım elbiseleri şöyle aktardı “Takım elbisede genelde koyu renkler, siyah, lacivert ve antrasit tonları tercih edildi. Yelekli takım elbise rağbeti önceki yıllara göre daha fazlaydı, genç milletvekili adayları da aynı renklerde ‘slim fit’ kesimleri tercih etti. Dolayısıyla klasik, düz gömlek, özellikle de beyaz renk çok ilgi gördü. Favori kravat rengi bordo, siyah ve lacivert tonlarıydı. Kravat iğnesi neredeyse hiç kullanılmadı. Genellikle mendil aksesuarı tercih edildi.”

Hayati Akbaba, kadın adayların da genelde olan tercihlerini şöyle aktardı "Kadın adaylarda da yine tercih edilen takım elbise ya da farklı renklerde ceket-pantolon, ceket-etek kombinleri oldu. Kadın adaylar mavi, kahve, bordo tonları ve siyah rengi tercih ettiler.”