Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlar toplantısı sonrası duyurduğu gençlere yönelik cep telefonu ve bilgisayar desteğiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İşte bu destekle ilgili detaylar...

Vergisiz Cep Telefonu Desteği

Üniversite öğrencilerine yönelik olarak 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonları ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar cihaz desteği sağlanacak. Gençler, telefon veya bilgisayar satın aldıktan sonra bu alımı beyan ettikten sonra hesaplarına 5 bin 500 TL iade alacaklar. Yani önce ödeme yapılacak, ardından bu ödemenin bir kısmı geri iade edilecek.

Satış Yeri ve Vergisiz Alım

Bu destek, Pttavm.com gibi platformlar üzerinden yapılacak satışlarda geçerli olacak. Özel bir sekme açılarak vergisiz telefon ve bilgisayarlar gibi ürünler satışa sunulacak. Böylece gençler, vergi ödemeden bu ürünleri alabilecekler.

Araç sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor: Sıfır ve ikinci elde fiyat artışı son bulacak! Araç sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor: Sıfır ve ikinci elde fiyat artışı son bulacak!

Takip Sistemi Kurulacak

Öğrenciler vergisiz telefonu aldıktan sonra kullanımları inceleme altına alınacak. Bu, telefonların vergisinin ödenmesinden sonra telefonun kimde olduğunun tespit edilmesi anlamına geliyor. Bu takip sistemi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı tarafından uygulanacak. Böylece öğrencinin gerçekten telefonu kullanıp kullanmadığı izlenebilecek. Bu sistemin amacı, bir öğrencinin ihtiyacı olmadığı halde vergisiz telefonu başkasının kullanmasının önüne geçmek.

Ücretsiz 10 GB İnternet

Üniversite öğrencilerine yönelik başka bir destek de ücretsiz 10 GB internet hizmeti. Yaş değil, üniversiteli olma şartı bu destekte belirleyici olacak. Bu hizmet ekim ayının ortasında başlayacak ve her ay yenilenecek. Hattın T.C. kimlik numarasına tanımlanması gerekmiyor. Öğrenciler, 3 farklı operatör arasından seçim yaparak bu hizmetten yararlanabilecekler.

Bu destekler, Ekim ayının başında Meclis açıldığında hayata geçirilecek ve gençlere önemli ekonomik destekler sunacak. Ayrıca, evlilik hazırlığı yapan gençlere sıfır faizli kredi için de çalışmaların Ekim ayında başlatılması planlanıyor.