Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

10 Şubat 2022'de Bursa'nın Yıldırım ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde yaşanan olayda, Gamze Ü. ile Erhan M. adlı gençler arasında husumet bulunan Yaşar Deniz Çakıcı ile buluşmaya karar verdiler. Ancak buluşma, Erhan M. ve arkadaşı Mehmet Ş.'nin Çakıcı'nın evine gitmesiyle korkunç bir dönüşüm yaşadı. Taraflar arasında başlayan tartışma sonucunda Çakıcı, yanındaki Ebubekir Tokatlı ve Gökhan Y. ile birlikte Erhan M. ve Mehmet Ş.'yi kelepçeleyip dövdü ve hatta Erhan M.'nin ağzına silahını dayayarak tehdit etti.

Bu dehşet verici olaylar sırasında, Çakıcı ve diğer şüpheliler, Erhan M.'ye kadın kıyafetleri giydirmek gibi alçaltıcı eylemlerde bulundular ve hatta bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydettiler. Ancak, bu işkence görüntülerini gören Erhan M.'nin arkadaşları, polise haber vererek durumu bildirdi. Polis, Çakıcı'nın evine baskın düzenleyerek Erhan M. ile Mehmet Ş.'yi kurtardı ve Çakıcı ile diğer şüphelileri gözaltına aldı.

Daha sonra mahkemede 'yağma', 'yaralama', 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'şantaj', 'silahla tehdit' gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan sanıklar, güvenlik gerekçesiyle yapılan duruşmada kameralara savunma yapmak zorunda kaldılar. Bu korkunç olayın ardından, Yaşar Deniz Çakıcı, Ebubekir Tokatlı, Gökhan Y. ve Mehmet Ş. tutuklandı, Gamze Ü. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki savunmasını tekrar eden sanıklardan Yaşar Deniz Çakıcı, Erhan M.'yi daha önce tanımadığını, olay günü tutuksuz sanık Gamze Ü. aracılığıyla tanıştığını iddia etti. Evine zorla girmeye çalışan Erhan M. ile aralarında çıkan tartışmanın heyecan ve öfke dolu bir anın sonucunda gerçekleştiğini belirten Çakıcı, olayın ardından Erhan M. ile anlaşıp sorunu çözdüklerini ve pişman olduğunu ifade etti.

İlk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Gökhan Y. ise Yaşar Deniz Çakıcı'nın dayısı olduğunu ve olay sırasında evde olduğunu ancak uykuda olduğunu söyledi. Olayın herhangi bir aşamasına şahit olmadığını belirten Gökhan Y., uyandığında tarafları sakinleştirdiğini ve haksız yere cezaevinde 4 ay geçirdiğini dile getirdi.

Ebubekir Tokatlı, Bursa'da Erhan M.'yi misafir olarak ağırladıklarını ve olayın, Erhan M.'nin Mehmet Ş.'ye karşı yaptığı eylemler nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Pişmanlık dile getiren Tokatlı, olay anında heyecan ve sinirle hareket ettiklerini ifade ederek tahliyesini talep etti.

Tutuksuz sanık Gamze Ü. ise savunmasında Erhan M.'nin eski erkek arkadaşı olduğunu ve kendisini tehdit ettiği için uzaklaştırma kararı aldığını belirtti. Yaşar Deniz Çakıcı'nın evine giderken Erhan M.'nin kendisini takip ettiğini ve olayın bundan kaynaklandığını belirten Gamze Ü., Yaşar Deniz Çakıcı'yı ağabeyi gibi gördüğünü söyledi.

Daha önce tahliye edilen müşteki sanık Mehmet Ş. ise tüm sanıklardan şikayetçi olduğunu ve işkence görüntülerini kendi isteğiyle çekmediğini belirtti. Tutuksuz sanık olarak ifade veren Mehmet Ş., "Darbedilerek zorla çektirildim" dedi.

Müşteki Erhan M., "Ben sanıklardan Yaşar Deniz Çakıcı'dan ve müşteki sanık Mehmet Ş.'den şikayetçiyim. Diğer sanıklardan şikayetçi değilim. Beni Yaşar Deniz Çakıcı ters kelepçe yapar gibi eve zorla aldı. Yanında da Ebubekir Tokatlı vardı. Kafamı sanırım Mehmet tutmuştu. Ebubekir dış kapıyı açtı ve beni içeriye aldılar" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların son savunmalarının ardından 'yağma', 'yaralama', 'hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'şantaj', 'silahla tehdit' suçlarını sabit gördü. Tutuklu sanıklardan Yaşar Deniz Çakıcı'ya, Erhan M. ve müşteki sanık Mehmet Ş.'ye karşı işlediği suçlardan 20 yıl, Ebubekir Tokatlı'ya 17 yıl 11 ay 15 gün, tutuksuz sanık Gamze Ü.'ye ise 9 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verdi. Gamze Ü. ise 'şantaj' ve 'birden fazla kişiyle konutta silahlı yağmaya teşebbüs' suçlarından beraat etti. Müşteki Erhan M.'ye karşı suçlamalardan beraat eden Gökhan Y., müşteki sanık Mehmet Ş.'ye karşı işlediği suçlardan 13 yıl 6 ay 15 gün, tutuksuz müşteki sanık Mehmet Ş. ise müşteki Erhan M.'ye karşı işlediği suçlardan 4 yıl 7 ay hapis cezası aldı.