Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmaların devam ettiği bir dönemde, Birleşmiş Milletler kritik bir uyarıda bulundu. İddialara göre, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'yi incelemek üzere oluşturduğu gizli ekibin liderliğini Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer yapıyor. ABD'nin İsrail'e sağladığı yeni desteklerle birlikte, İsrail'in Gazze'deki katliamına devam etmesi ve ABD'nin bu sürece 500 milyon dolardan fazla değeri olan mühimmat siparişini onaylaması talep ediliyor.

Gazze'deki saldırılarda en az 17 bin 700 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirilirken, İsrail ordusunun sivil altyapıyı hedef alarak hastane ve eğitim kurumlarını tahrip ettiği belirtiliyor. Ayrıca, Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ile yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 275 Filistinli hayatını kaybetti.

Konut satışları azaldı, konut kredisi borçlanmaları arttı Konut satışları azaldı, konut kredisi borçlanmaları arttı

Lübnan Hizbullahı ile İsrail ordusu arasındaki sınır hattındaki çatışmalarda ise 23 Lübnanlı sivil, 97 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askerinin öldüğü rapor ediliyor.