Gaziantep'te bulunan Şireci Tekstil fabrikasında çalışan işçilerin düşük ücretlere karşı başlattığı grev, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in işçilere yaptığı ziyaret ile yeni bir boyut kazandı. Fabrika önünde devam eden eylemler sırasında, Şireci Tekstil Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, işçilere yönelik ücretlerin düşük olmadığını ve emeklerinin karşılığını fazlasıyla aldıklarını belirtildi. Açıklamada, grevin sendika temsilcilerinin işçileri kışkırtması sonucu gerçekleştiği ve bu durumun kent sanayisini hedef alan art niyetli bir yaklaşım olduğu iddia edildi.

Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı! Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı!

Başkan Fatma Şahin, Şireci Tekstil işçilerini ziyaret ederek destek verdi ve işçilere grevden vazgeçmeleri çağrısında bulundu. Şahin, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, ekonomik zorluklar ve enflasyonun yaşandığı bu dönemde tüm vatandaşların sabır göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, işçilere hitaben "Alacağımız nefesin garantisi yok. Korona zamanı camiye gittiğimde babamın adına en güzel camiyi yaptıracağım başkanım dedi... Şireci dediğiniz adam bu. Yaşananların nedeni ne sizsiniz ne de Şireci, yüksek enflasyon, satın alma gücü paritesi. Cumhurbaşkanımız enflasyonu tek haneye düşürdüğü zaman bu sorunların hiçbiri kalmayacak. Azıcık sabır." şeklinde konuştu.

Şireci Tekstil yönetimi ise işçilerin grev taleplerinin haklı olmadığını ve yaşananların siyasi ve sendikal çıkarlarla ilişkilendirildiğini savunarak, işçilere üretim yaparak ülkenin kalkınmasına destek vermeleri çağrısında bulundu.