Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

Gazeteci Fatih Altaylı, Afganistan'dan Türkiye'ye yönelen göç dalgasına dikkat çekerek, bu durumun kendisini endişelendirdiğini ve rahatsız ettiğini belirtti. Altaylı, Afganistan'dan gelen göçmenlerin çoğunlukla genç erkeklerden oluştuğuna vurgu yaparak, bu durumun Türkiye için büyük bir tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

Altaylı, Afganistan'da Taliban'ın iktidara gelmesinin bir gerekçe olamayacağını ve bu durumun Türkiye'yi ciddi şekilde tehlikeye atabileceğini belirtti. Kendisini CIA'nin etkisi altında Amerikan ajanlarının ülkeye sokulması gibi bir durumun endişelendirdiğini söyledi.

Afganistan'dan gelen göçmenlerin genellikle erkek ve askerlik yaşında olduklarını ifade eden Altaylı, bu durumun sivil giyimli bir ordu gibi göründüğünü ve Türkiye'yi endişelendirdiğini dile getirdi. Ayrıca, göçmenlerin ayakkabılarının bile eskimemiş olmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Altaylı, Afganistan'dan gelen göçün Suriye'den gelen göçten farklı olduğunu ve Türkiye'yi ciddi bir tehlike ile karşı karşıya bıraktığını düşündüğünü belirterek, bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.