G7 liderleri bugün çevrim içi olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin katılımıyala gerçekleşti. Beyaz Saray, yapılan zirve sonrası yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, zirvede  Rusya'ya Ukrayna savaşı sebebiyle uygulanacak yeni yaptırımlar duyuruldu.

Liderlerin Ukrayna'yı müzakere masasında ve sahada desteklemeye devam edeceklerini dile getirdikleri açıklamada, Uygulanana yaptırımların Rusya'nın 15 yılda elde ettikleri yaptırımları yok ettiği kaydedildi.

RUS TELEVİZYONLARINA YAPTIRIM

Gazete Duvar’ın aktardığı habere göre; Rusya'ya yönelik ABD, Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkelerinin bugün yeni bir yaptırım paketi üzerine anlaştığına işaret edilen açıklamada, ABD'nin Rusya devletinin tamamen ya da kısmen kontrolü altındaki 3 televizyonuna yaptırım getireceği kaydedildi.

Söz konusu televizyonların ise Channel One Russia, Russia-1 ve NTV Yayın Şirketi olduğu aktarıldı.

Öte yandan ABD yönetiminin Rusya ile ilgili kişilere ABD'lilerin muhasebe, kredi, şirket yönetimi ya da yönetim danışmanlığı vermesini de yasaklayacağı, böylece Rus elitlerin zarara uğratılacağı savunuldu.

PETROL İTHALATI YASAKLANIYOR

ABD'nin halihazırda Rusya'dan petrol ithalatını yasakladığının anımsatıldığı açıklamada, G7 ülkelerinin de bugün Rusya'dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceği ya da tamamen yasaklayacağı belirtildi.

Ayrıca ABD'nin, Rusya'dan ahşap malzemeler, endüstriyel motorlar, fanlar, havalandırma ekipmanları dozerler gibi ürünlerin ithalatına yeni kısıtlamalar getireceği, Rus askeri yetkililere de vize kısıtlaması koyacağı aktarıldı.