G7 ülkeleri Japonya' da buluştu ve gündemlerinde Ukrayna - Rusya savaşı vardı. G7 ülkeleri Ukrayna'ya desteğini ve Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımlarının süreceğini açıkladı.

G7 Dışişleri Bakanları, toplantıda Ukrayna'ya yönelik güçlü desteğin ve Rusya'ya karşı ciddi ekonomik yaptırımların sürdürülmesinde mutabık kaldılar.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

G7 2023, Dönem Başkanı Japonya'nın ev sahipliğinde, grup ülkelerinin dışişleri bakanlarının, başkent Tokyo'da düzenlediği toplantı devam ederken,  Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko'nun başkanlığındaki toplantıya ABD, Kanada, Almanya, İtalya, İngiltere ve Fransa'nın dışişleri bakanları katıldı. Toplantı tüm hızıyla devam ediyor. Toplantıda alınan kararlar açıklanmaya devam ediyor.

Toplantı marjındaki "Ukrayna" oturumunda G7 Bakanları, Her zamanki gibi Ukrayna'ya güçlü desteğin ve Rusya'ya karşı ciddi ekonomik yaptırımların sürdürülmesinde yine anlaştı. Bakanlar, Şubat 2022'den beri Rusya'nın saldırılarını maruz kalan Ukrayna'nın orta ve uzun vadeli yeniden inşasına yönelik çabalarının artırılacağını teyit etti.

Toplantıda İsrail ve Filistin konusu ele alınacak mı? G7 ülkeleri bu konuda görüş bildirecek mi merakla görüşülecek ve alınacak kararlar bekleniyor.