Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeni Başbakanı Gabriel Attal, kabinesini açıkladı. Ülkenin en genç ve ilk eşcinsel Başbakanı olan Attal, dikkat çeken bir karara imza atarak eski sevgilisi Stephane Sejourne'ü Dışişleri Bakanı olarak atadı. Macron'un bu tercihi, Attal'ın Yahudi kökenli olması ve gizli bir lobinin üyesi olmakla suçlanmasının ardından dikkat çekti.

Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Kar Uyarısı! Dikkatli Olunmalı Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Kar Uyarısı! Dikkatli Olunmalı

Gabriel Attal, 34 yaşında olmasına rağmen gelir gelmez kabinesini belirledi. Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı görevine eski sevgilisi Stephane Sejourne'ü atayan Attal, bu tercihiyle Fransa tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu. 38 yaşındaki Sejourne, aynı zamanda Avrupa Parlamentosu milletvekili ve Macron'un partisi Rönesans'ın lideridir.

Kabinede diğer önemli değişiklikler arasında; Paris'in 7. bölgesi Belediye Başkanı Rachida Dati'nin Kültür Bakanlığı'na atanması, Dayanışma ve Aile Bakanı Aurore Berge'nin Kadın ve Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan olarak görev yapacak olması ve eski Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera'nın Eğitim, Gençlik, Spor ve Olimpiyat Oyunları Bakanlığı'na getirilmesi bulunuyor.

Kabinenin devam eden isimleri arasında İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Tarım Bakanı Marc Fesneau, Ekolojik Dönüşüm Bakanı Christophe Bechu ve Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanı Sylvie Retailleau yer alıyor.

Yarın sabah düzenlenecek Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda yeni kabine ilk kez resmi görevine başlayacak. Gabriel Attal, 9 Ocak'ta eski Başbakan Elisabeth Borne'un yerine getirilmiş ve daha önce hükümet sözcülüğü ve eğitim bakanlığı gibi önemli görevleri üstlenmişti.