100 bin lira maaş var, çalışacak eleman yok! 100 bin lira maaş var, çalışacak eleman yok!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere Türkiye'nin batı kesimlerinde yoğun yağışlar beklenirken, bu bölgelerde yaşayanlar için sarı kodlu alarm verdi. Kuvvetli rüzgarlar ve yağışların yol açabileceği ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtti.

Prof. Dr. Orhan Şen'den sıcaklık uyarısı
Ünlü meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların 2 ila 4 derece düşeceğini ve kuvvetli rüzgarların etkili olacağını belirtti. Özellikle Marmara Bölgesi'nde kuzey yönlerden esen rüzgarlar nedeniyle sıcaklıkların düşüş göstereceğini ifade etti.

Fırtına ve yağış tehdidi
Rüzgarların Marmara'da kuzeyden, İç Anadolu ve Ege'de güneyden kuvvetli esmesi bekleniyor. Güney ve İç Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı. Bu bölgelerde yaşayanların, özellikle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri gibi risklere karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

Hava sıcaklıklarında mevsim normalleri
Yapılan son değerlendirmelere göre, batı kesimlerde yağışla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtiliyor.