Seçimlerin dünya çapında yakından takip edildiği bir dönemde, Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik desteğin düşmekte olduğunu vurgulayarak, samimi bir dil kullanarak ve paragraf düzeni oluşturarak bir yazı yayınladı. Yazıda, AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Konya'da, değişim isteyen seçmen sayısının giderek arttığına dikkat çekildi.

MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar... MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar...

Erdoğan'ın en zor seçimi

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Financial Times muhabiri ile konuşan bir vatandaş, ekonomik sıkıntılar ve temel haklardaki gerilemenin kendisini Erdoğan'dan uzaklaştırdığını, ancak Millet İttifakı'na da güvenmediğini belirtti. İngiliz gazete ayrıca, Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının en zorlu seçim kampanyalarından birini yürüttüğünü ve ekonomik krize ek olarak depremle ilgili öfkenin de eklendiğini yazdı. Financial Times'a konuşan Sabancı Üniversitesi'nden Profesör Berk Esen ise, bu seçimde ekonomik krizin etkisiyle AK Parti tabanının giderek küçüldüğünü ancak muhafazakar seçmenin yine de muhalefete oy vermeye istekli olmadığını yorumladı.