CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme

FETÖ'nün Antalya'daki güncel yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma, örgütün yeni taktiklerini ve finansman yöntemlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan iddialara göre, örgüt mensupları 'kurban parası' adı altında para toplamak için kurban kesimi yapmadan, sözde mağdur ailelere göndererek örgütten kopmaları önlemeye çalıştılar. Bu şok edici iddianın başında ise terzi Bülent Duman'ın olduğu belirlendi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte bağlı esnafların işletmelerinde bir araya gelerek örgütsel toplantılar düzenledikleri ve bu toplantılarda örgütün güncel durumunu ele alıp örgüt üyelerinden himmet ve kurban parası adı altında para topladıkları tespit edildi. Ancak daha da şaşırtıcı olanı, toplanan paraların kurban kesilmemesi talimatıyla örgüte bağlı ve sözde mağdur ailelere dağıtıldığı ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında 47 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 45 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çeşitli materyaller ve büyük miktarda para ele geçirildi. Ancak bu operasyon, sadece gözaltılarla sınırlı kalmadı. Terzi Bülent Duman'ın da aralarında olduğu 4 şüpheliye yönelik başka bir soruşturma başlatıldı.

Terzi dükkanında yapılan dinlemelerde, şüphelilerin polis takibinden kaçmak için internet tabanlı programlar üzerinden görüşmeler yaptıkları, terzi gibi yerlerin buluşma düzenlemek ve örgütsel alışverişin yapılmasında avantajlı olduğu, bir poşetle bu tür yerlere girip çıkmanın dikkat çekmeyeceği konuştukları tespit edildi. Bu tespitler, örgütün faaliyetlerini gizlemek için ne denli sofistike yöntemler kullandığını gözler önüne serdi.