Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Yunanistan'a kaçma hazırlığında olan örgüt mensuplarına yeni bir sözde "yemin metni" ve talimatlar gönderdiği tespit edildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyelerinin mesajlaşma uygulamalarını kullanarak Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Yakalanan bir şüphelinin telefonunda yapılan incelemede, FETÖ'nün yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçecek üyelerine gönderdiği yeni "yemin metni" ve talimatlar içeren yazışmalar bulundu. Şüpheli ifadesinde, Yunanistan'a kaçma hazırlığı yaparken örgüt üyeleri tarafından kendisine "yemin metni" gönderildiğini ve bu metni okumasının istendiğini belirtti.

Sözde "yemin metni" içeriğinde, kaçak yollarla ülkeyi terk edecek FETÖ üyelerinden, kullandıkları uygulamalardan, öğrendikleri konumlardan, ulaşım detaylarından, arkadaş ilişkilerinden ve diğer hassas bilgilerden bahsediliyor. Ayrıca, üyelerin bu bilgileri paylaşmamaları ve kendilerine yardımcı olanları da korumaları için "kutsal" kabul edilen değerler ve aileleri üzerine yemin etmeleri talep ediliyor.

Yakalanan şüpheli, bu "yemin metni"ni okuyarak örgüte bağlılığını ilan ettiğini söyleyerek örgüt üyeliğinden tutuklandı.