Otomobili olan herkesi ilgilendiriyor! Dev kampanya başlatıldı Otomobili olan herkesi ilgilendiriyor! Dev kampanya başlatıldı

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulacak olan 8. yargı paketi, sosyal medya fenomenleriyle ilgili önemli düzenlemeler içeriyor. Yapılan açıklamalara göre, yasal ve meşru bir iş yapıyormuş gibi görünen ancak kara para aklama suçlamasıyla karşı karşıya kalan fenomenlere yönelik alınacak tedbirleri içeren bu düzenleme, geçici tedbir uygulanabilmesine olanak tanıyacak.

Bu çerçevede, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu beklenmeden, şüphelenilen sosyal medya fenomenlerinin mal varlıklarına geçici tedbir konulabilecek. Sürecin hızlandırılması amacıyla Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yapılacak ve soruşturma başladığı andan itibaren fenomenlerin mal varlıkları üzerinde tedbir uygulanabilecek.

Mevcut düzenlemeye göre, MASAK raporu alındıktan sonra Sulh Ceza Hakimi tarafından koruma tedbirine başvurulabiliyor ve bu aşamada herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmuyordu. Ancak yapılacak düzenleme ile MASAK raporu beklenmeden, soruşturma başlatılan fenomenlerin mal varlıkları üzerine geçici tedbir konulabilecek.

Ayrıca, soruşturma sürecinin hızlandırılması ve MASAK'a rapor hazırlanmasının süre sınırına tabi tutulması planlanıyor. Bu sayede, görünürde yasal işler yapan ancak kara para aklama faaliyetlerine karıştığı tespit edilen sosyal medya fenomenlerine karşı etkili adımlar atılması hedefleniyor.