AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesine sayılı saatler kala, siyasi kulislerde sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Fehmi Koru, AK Parti'nin İstanbul adayının, son anda Murat Kurum yerine, Selçuk Bayraktar olacağını ileri sürdü.

Erdoğan'ın Açıklayacağı Aday

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklaması beklenen adayla ilgili olarak, gazeteci Fehmi Koru'nun iddiaları siyasi gündemi hareketlendirdi. Koru, kendi yazısında, AK Parti içinde Selçuk Bayraktar'ın, Erdoğan sonrası partiyi yönetebilecek potansiyelde görüldüğünü ve önemli isimler tarafından desteklendiğini belirtti.

Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı Bedelli askerliğe gelecek zam oranı hesaplandı

Kamuoyu Araştırmaları ve İmamoğlu

Koru, kamuoyu araştırmalarında Bayraktar'ın diğer adaylara kıyasla daha önde görünmesine rağmen, Ekrem İmamoğlu ile yarışta ipi göğüslemesinin kolay olmayacağı belirtti. Koru, aday açıklamasında gecikmenin bir nedeninin de bu olduğunu iddia ifade etti.

Yeniden Refah Partisi'nin Tutumu ve İstanbul Seçimleri

Fehmi Koru, Yeniden Refah Partisi'nin tutumunun, İstanbul seçimleri için kritik öneme sahip olduğunu, Fatih Erbakan'ın talepleri karşılanmazsa, bu durumun AK Parti'nin İstanbul'daki şansını zayıflatabileceğini de sözlerine ekledi.