Para ve emtia piyasalarını Fed tahminleri yansımasını sürdürüyor. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly bu yıl üç faiz indirimi değerlendirdiklerine dikkat çekti. 

FED YETKİLİLERİNDEN FAİZ İNDİRİMİ MÜJDESİ

Fed yetkilileri Loretta Mester ve Mary Daly dün bu yıl için üç faiz indiriminin hala söz konusu olduğunun altını çizerek, Mester haziran ayında bir faiz indirimine gidilebileceğinin de vurgusunu yaptı. 

Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum

Diğer bir taraftan geçen haftalarda ABD Merkez Bankası’nın faiz kararını paylaşması sonrası da bu yıl 3 faiz indirimine olabileceği beklentisini savunmuştu. 

ONS ALTIN HAREKETLENDİ

Fed’in mevcut durumda bu sene 3 faiz indirimine olacağına dair tahminlerin sabit kalmasıyla beraber ons altın fiyatı bugün rekorunu tazeledi. 

Çarçşamba günü yani bugün 2280 dolardan başlangıç gösteren ons altın 2288 dolara kadar çıkarak son günlerin rakamlarına ulaştı. Ons altın şu sıralarda 2285 dolardan işlem sağlanıyor. Gün içerisinde en az 2276 dolar seviyesi kaydedildi.