ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bugünkü toplantısından federal fonlama faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı aldı. Bu karar, Fed'in üst üste üçüncü toplantısında faizde değişiklik yapmaması anlamına geliyor.

Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti Canlı yayında kaza sonucu hayatını kaybetmişti; CZN Burak'tan ailesine ziyareti

Fed, Mart 2022'den bu yana yaptığı 16 toplantının 11'inde toplamda 525 baz puanlık faiz artışına imza atmıştır. Bu durum, faizlerin 22 yılın zirvesinde bulunduğunu gösteriyor.

Piyasa beklentileri, bugünkü toplantıda faizlerin sabit tutulacağı yönündeydi ve Fed, bu beklentilere uygun bir şekilde faiz politikasını değiştirmedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yıllık tüketici enflasyonu, Haziran 2022'de yüzde 9 ile 1981 sonrası en yüksek seviyeye çıkmasının ardından, Haziran 2023'te yüzde 3'e gerilemişti. Ancak, aralık ayında yıllık enflasyon oranı yüzde 3,4 olarak açıklandı. Çekirdek enflasyon da aynı dönemde yüzde 3,9 olarak belirlendi.