6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 41 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu. Dün de 6.4 ve 5.8'lik Hatay depremlerinden sonra insanlar deprem gerçeği ile ciddi yüzleşmiş durumda.

Büyük bir deprem beklenen İstanbul'da da insanlar deprem için ne yapabileceğini bilemiyor.

Bu deprem gündeminde bugün İstanbul Fatih'te 3 katlı kullanılmayan bina çöktü.

İstanbul'un Fatih ilçesinin Hadım Odaları Sokak mevkinde yer alan 3 katlı kullanılmayan bina saat 11.00 sıralarında çöktü.

Büyük gürültüyle çöken binayı görenler 112 Acil hatta ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, bina ve çevresini güvenlik şeridi ile çevirdiler.

İtfaiye ekiplerinin yaptığı açıklamaya göre, çökme sırasında herhangibir yaralanma ya da can kaybının olmadığı açıklandı.

 Çökme sırasında bina yanda bulunan otoparkın üzerine devrildi. Otoparkta 4 araç olduğunu belirten ekipler enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Emniyet güçleri, enkaza dönen binanın sahibi hakkında 'Genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması' suçundan işlem başlattı. 

Olaya şahit olan Mehmet Ali Cihangir, yaşananları şöyle anlatıyor: "Ben gördüm. Burada esnafım. Oturuyorduk bir anda  gürültü geldi. Dumandan bir şey göremedik, ne olduğunu anlamadım. Deprem mi oldu, kıyamet mi koptu anlayamadık. Bu yaşanan depremlerden sonra korktuk tabi ki, bir deprem de burada mı oldu diye düşündük."