Sözcü Televizyonu'nun ana haber sunucusu Fatih Portakal, yaklaşan asgari ücret görüşmeleri öncesi kendi tahminlerini kamuoyu ile paylaştı. Portakal, 2024 yılı için asgari ücretin yaklaşık 17 bin Türk Lirası civarında olabileceğini, bu rakamın 100 TL daha az ya da fazla olabileceğini belirtti. Ayrıca, Portakal bu tahminin yanı sıra hükümetin yapacağı zammın beklenenden yüksek olabileceğine dair görüşlerini de ifade etti.

Hangi Yatırım Aracı Ne Kadar Kazandırdı? Hangi Yatırım Aracı Ne Kadar Kazandırdı?

Asgari Ücret Görüşmelerinin Takvimi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önemli toplantısı 1 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücretin hem işçi hem de işveren açısından dengeli bir şekilde belirleneceğini açıkladı.

Tek Zam Dönemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ve yıl içinde sadece tek bir zam uygulaması olacağını duyurdu. 

Zam Görüşmeleri

Asgari ücret tespit sürecinde, Aralık ayının sonuna kadar sürecek pazarlık aşamalarının ardından yeni ücretin açıklanması bekleniyor. Özellikle yerel seçimler öncesinde, enflasyonun üzerinde bir artışın gündemde olduğu ifade ediliyor.