Yeni evlenecek çiftler için büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu kredi, 2 yıl geri ödemesiz ve toplamda 48 ay vade ile sunulacak. Kredinin en dikkat çeken özelliği faizsiz olması ve 150 bin liraya kadar olması.

Kimler bu krediden faydalanabilecek?

İçişleri Bakanlığı: Ankara'da İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlar Müdürü ve yardımcısı uzaklaştırıldı İçişleri Bakanlığı: Ankara'da İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlar Müdürü ve yardımcısı uzaklaştırıldı

Bakan Göktaş'ın belirttiğine göre, bu krediden faydalanmak isteyen çiftlerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Bu şartlar arasında gelir kriteri ve 18-27 yaş aralığında olma şartı yer alıyor. Bu kriterlere uyan herkes bu fırsattan yararlanabilecek.

Pilot proje nerede başlatılacak?

Evlilik kredisi ilk etapta deprem bölgesinde pilot proje olarak uygulanacak. Bakan Göktaş, bu projenin öncelikli olarak deprem bölgesindeki gençlere destek olması amacıyla başlatıldığını belirtti. Ancak bu projenin ilerleyen zamanlarda tüm 81 ilde genişletilmesi planlanıyor.

Evlilik kredisi ne zaman hayata geçirilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve Meclis'te görüşülmeye başlanacağını belirtti. Bakan Göktaş, kredinin yeni yıldan önce hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.