Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından alınan karar doğrultusunda, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5'ten yüzde 45'e yükseltti. TCMB'nin açıklamasında, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı riskler oluşması durumunda parasal sıkılığın gözden geçirileceği ifadelerine yer verildi. Bu hamle sonrasında dolar/TL 30,29 ve euro/TL 33,07 seviyelerinde işlem görmekte.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Mehmet Şimşek'in, Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme gerekliliğini vurgulayarak, kurala dayalı bir ekonominin önemine vurgu yaptığı belirtildi. Asgari ücret ise temmuz ayındaki ara zamla 11 bin 402 liraya, aralık ayındaki zamla 17 bin 2 liraya yükseltildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon haziran ayında yüzde 38,21, temmuz ayında yüzde 47,83, ağustos ayında yüzde 58,94, eylül ayında yüzde 61,53, ekim ayında yüzde 61,36, kasım ayında yüzde 61,98, aralık ayında ise yüzde 64,77 olarak belirlendi.

Türk Eğitim-Sen'den Mülakatı Savunanlara Karşı Sert Açıklama Türk Eğitim-Sen'den Mülakatı Savunanlara Karşı Sert Açıklama

Son olarak, Yüksek Faiz Politikası Döviz Kurlarında ki Dalgalanmanın Önüne Geçmesi Bekleniliyor.