Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, görev yaptıkları binada yaşadıkları sorunlar nedeniyle iş bıraktı. Çalışanlar, iş sağlığı, güvenliği ve fiziki koşulların iyileştirilmesi taleplerinin dikkate alınmaması üzerine eyleme geçti. Yapılan açıklamada, müdürlük binasının depreme dayanıksız ve çalışma şartlarına uygun olmadığı belirtilerek, yetkililerin can güvenliği konusunda sorumluluk taşıdığı ifade edildi.

Eğitim sendikalarının da destek verdiği eylemde konuşan Eğitim-Bir Sen Çankaya Şube Başkanı Osman Selçuk, binanın iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun olmadığını, çürümüş tesisat, eksik hijyen koşulları, engelli erişilebilirliği eksiklikleri gibi sorunların bulunduğunu belirtti. Ayrıca, çalışanların uzak mesafelerden gelerek zor şartlarda işe geldikleri ve bu durumun ek bir külfet olduğu dile getirildi.

Selçuk, sorunların çözümlenene kadar mücadeleye devam edeceklerini ve yetkilileri acil çözümler bulmaya davet ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı'nı ilçe milli eğitim binasına davet etti.

“BAKANIMIZI İLÇE MİLLİ EĞİTİM BİNAMIZA DAVET EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok


Sorunlar çözümlenene kadar geri adım atmayacaklarını vurgulayan Selçuk, “5 sendika ile aldığımız ortak karar gereği; yüzlerce insanın ölümüyle sonuçlanabilecek bu ihmalin kamuoyunda bilinmesi, tüm yetkililerin bir an önce çözüm bulması için bugün iş bıraktık. İnsanca çalışma koşullarına uygun, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yakışır bir bina sağlanana kadar da tüm çalışanlar olarak mücadelemizin devam edeceğini ilan ediyoruz. Söz konusu olan çalışanların can güvenliği iken adım atmayanlar, yasal olarak suç işlemektedir. Kamu çalışanına verdiği değeri ortaya koyanlar Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının taleplerini dikkate almalıdır. Bakanımızın biz eğitim çalışanlarıyla da buluşmalar yapmasını istiyoruz. Bakanımızı İlçe Milli Eğitim binamıza davet ediyoruz” dedi.