ABD Merkez Bankası Fed'in son piyasa tahminlerinden daha sert bir tutum izlemesi, küresel piyasalarda doların yükselmesine neden oldu. Bu durum, hemen hemen tüm gelişmekte olan ülke para birimlerinde bir gerilemeye neden oldu ve euro/dolar paritesi de 1,06 seviyesine kadar düştü. Ancak, TL tarafındaki istikrar bu gelişmelere rağmen devam etti. Faiz kararı öncesinde dolar kuru 18,90 TL'yi gördü, ancak şu an itibariyle 18,87 TL'den işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dün akşam Fed toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklarda, enflasyonun yüzde 2'ye doğru düşüş patikasına girene kadar sıkı para politikasına devam edileceği belirtildi. Ayrıca, üyelerin bir kısmının 50 baz puan, büyük çoğunluğunun ise 25 baz puan faiz artışından yana olduğu belirtildi. Tutanakların açıklanmasının ardından ons altın fiyatları bugün 1834 dolardan işlem görüyor.

Gram altın fiyatı geçtiğimiz haftalarda tüm zamanların zirvesine ulaşarak 1.185 TL'yi görmüştü. Faiz kararı öncesinde, ons altındaki düşüşü takip ederek geri çekilen gram altın, 1.106 TL seviyelerine kadar düştü. Ancak, faiz kararının ardından altının gram fiyatı yeniden yükselişe geçti ve şu an itibariyle 1.108 TL'den satılıyor. Ayrıca, çeyrek altın 1.868 TL, 22 ayar bileziğin gram fiyatı 1.097 TL ve Cumhuriyet altını da 7.618 TL'den alıcı buluyor. Ons altın fiyatları ise tutanakların açıklanmasının ardından bugün 1834 dolardan işlem görüyor.