2023'e veda edilirken, Türkiye'de bireylerin yeni yıla borçlu gireceği gözlemleniyor. Encazip.com'un araştırmasına göre, bireysel kredi kartı borçlanmaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 168 arttı. 2023'te faiz artışlarına rağmen kredi kartı ve nakit avans kullanımının azalmadığı, aksine daha da arttığı belirlendi.

2023 yılının ilk altı ayında kredi kartı faiz oranlarının sabit kaldığı, temmuzdan kasıma kadar her ay artış gösterdiği bilgisi paylaşıldı. Faiz artışlarına rağmen bireylerin kredi kartı borçlanmalarına talebinin devam ettiği belirlendi. BDDK verilerine göre, 1 Aralık itibarıyla toplam kredi borçlanmalarının 11 trilyon 314 milyar TL olduğu bildirildi. Geçen yılın aynı dönemine göre toplam kredi borçlanmalarında yüzde 55'lik bir artış yaşandı.

Milli Savunma Başkanı Yaşar Güler: Bazı dostlar PKK/YPG'ye pilotaj eğitimi veriyor Milli Savunma Başkanı Yaşar Güler: Bazı dostlar PKK/YPG'ye pilotaj eğitimi veriyor

Ayrıca, Türk Lirası ve yabancı para cinsinden bireysel kredi kartları borçlanmalarının 1 trilyon 79 milyar TL olduğu ve bu borçların yüzde 168 arttığı ifade edildi. Taksitsiz kredi kartı borçlanmalarındaki artışın öne çıktığı belirtilerek, tüketicilerin onaya takılmadan krediye ulaşmak istedikleri vurgulandı. Encazip.com kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım, yüksek enflasyon ve kredi artışının tüketicilerin alternatif finansman yöntemlerine yöneldiğini belirtti.