Artan haksız kira bedellerine karşı 'dur' demeye devam eden hükümet, yüzde 25 zam sınırını bir sene daha uzatırken, fahiş kiralara neşter vurmak adına 'hayalet ev' olarak adlandırılan boş evleri mercek altına almaya başladı.

Türkiye'ye entegre edilmesi beklenen düzenleme ile  ile birlikte yüksek kira beklentisiyle boş tutulan evlere yüksek vergi uygulaması geliyor.

'İSPANYA MODELİ' TÜRKİYE'DE DE UYGULANACAK

Yüksek kira beklentisiyle boş tutulan evlere çözüm olabilmesi için gündeme gelen yeni formül 'İspanya modeli' oldu. İspanya modeli için düğmeye basan hükümetin izleyeceği yol haritası Show Haber'de yer aldı.

Hükümetin ilk adımda boş tutulan evlerin bölge bölge haritasının çıkarılacağı öğrenildi.

Yüksek kira beklentisiyle çok sayıda konutun boş kalması, kira krizinin daha da derinleşmesine neden olmasının çözüme kavuşturulmasını isteyen AK Parti'de yüksek oranda vergi ve ceza vermek yerine ev sahiplerinin evlerini kiraya vermek isteyeceği görüşü ağır basıyor.

Söz konusu modelin Türkiye'ye entegre edilmesi için en kısa sürede çalışmaların tamamlanarak teklif olarak Meclis'e sunulması bekleniyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.


Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız


Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız


Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: tıklayınız

S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar S&P Global'den Türk Bankalarına İlişkin Değerlendirme ve Dolar Tahmini! İşte Detaylar