TÜSİAD, Müfredat Değişikliğine İlişkin Endişelerini Dile Getirdi: "Değişiklikler Aceleyle Yapılmamalı" TÜSİAD, Müfredat Değişikliğine İlişkin Endişelerini Dile Getirdi: "Değişiklikler Aceleyle Yapılmamalı"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı mücadele kapsamında Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu'nda değişiklikler yapacaklarını açıkladı. Bolat, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için alt ve üst sınırlarda yapılan düzenlemelerle ilgili detayları paylaştı.

Bolat, Türkiye'nin 2004 yılından bu yana enflasyonla mücadelede önemli adımlar attığını belirtirken, 2020'de başlayan pandemi sürecinde stokçuluk ve karaborsacılık faaliyetlerinin arttığını vurguladı. Bu durumun arz talep dengesizliklerine neden olduğunu ve yüksek enflasyona sebep olduğunu dile getiren Bolat, bu sorunun çözümü için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun kurulduğunu ve sıkı denetimlerin yapıldığını söyledi.

Fahiş fiyat artışıyla mücadele kapsamında cezaların artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Bolat, Rekabet Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle alt ve üst sınırlarda artışlar öngörüldüğünü ifade etti. Alt sınırdaki fahiş fiyat artışı uygulamasının 2020'de 10 bin lira olarak belirlendiğini hatırlatan Bolat, bu rakamın 2024 yılında 52 bin 500 liraya yükseldiğini ve şimdi 80 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Üst sınırda da benzer bir artış öngörüldüğünü belirten Bolat, bu kapsamda Parlamento'ya sunulan teklifin 800 bin liraya çıkarılmasının planlandığını açıkladı.

Bolat, fahiş fiyat artışıyla mücadelede denetimlerin artırılacağını ve stokçuluğa karşı daha sıkı önlemler alınacağını belirtirken, geçici kapatma uygulamasının da gündemde olduğunu aktardı. Ayrıca, vatandaşların fahiş fiyat uygulayan işletmeleri boykot etmeleri ve şikayet etmeleri gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Türkiye'nin 7 Ekim'den itibaren İsrail'e yönelik aldığı ambargo kararıyla ilgili bilgi veren Bolat, bu kararın yıllık olarak 2 milyar dolarlık bir etkiye sahip olduğunu ve Türkiye'nin Gazze'ye yönelik desteklerini sürdürdüğünü belirtti. Gelecekte alınabilecek yeni kararlar için hükümetin ilgili kurumlarını koordine edeceğini ifade etti.