Çin Havacılık Sanayi Şirketi (Avic) bünyesindeki Shenyang Hava Aracı Şirketi tarafından üretilen uçak, potansiyel alıcılara tanıtıldı. Yüksek hız ve manevra kabiliyeti ile birlikte hayalet uçak özelliği planlanan bu savaş jetinin, hedeflenen azami hızı 1,8 Mach (2205 km/h).

F-35'lerin 1,6 Mach (1960 km/h) maksimum hıza sahip olduğu düşünüldüğünde, FC-31'in daha yüksek bir hıza sahip olması hedefleniyor. Ancak muharebe menzili açısından FC-31, 1207 kilometre ile biraz daha düşük bir menzile sahip olacak.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Uçak, "Shenyang J-31" adıyla da anılıyor ve tasarım olarak F-35'e benzerliği dikkat çekiyor. Henüz Çin ordusunun envanterine girmemiş olmasına rağmen, hizmete alınması için yoğun bir şekilde çalışılıyor.

Uzmanlar, Orta Doğu'da yaşanan bölgesel istikrarsızlık döneminde, özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Kızıldeniz'deki gerilimler nedeniyle, FC-31'in Orta Doğu alıcılarının ilgisini çekebileceğini belirtiyorlar. Örneğin, Pakistan Hava Kuvvetleri, FC-31 savaş uçaklarını modernleştirme çalışmaları kapsamında Çin'den almayı planlıyor.

ABD'nin F-35 satışına getirdiği sınırlamalar, Çin'in yeni savaş uçağını daha çekici bir seçenek haline getirebilir. Ancak bu, uçağın hizmete alınıp kendini kanıtlamasına bağlıdır.